Novosti‎ > ‎

Adventure touring sekcija - prva vožnja, škola i trening (9.3.2019.)

objavio 9. ožu 2019. 10:05 Tihomir Steigl   [ ažurirano 9. ožu 2019. 10:24 ]

Danas, 9.3.2019., održano je prvo okupljanje i vožnja ADV touring sekcije BMW moto kluba Zagreb. Prisustvovali su Igor Klarić, Darko Tomić, Borivoj Pojatina, Igor Dorić, Tin Herenčić, Tihomir Steigl, te gost Bojan na ADV zračnjaku, inače Igorov prijatelj i, vjerujem, uskoro naš član.Nakon okupljanja i kavice na Markuševcu, na prekrasnom danu, grijani s 20 stupnjeva, krenuli smo na poligon skriven na tajnoj lokaciji duboko u šumi Medvednice. Na poligonu smo odradili desetke kruženja, osmica, rušenja motora i dizanja istih, te prošli i teoriju i praksu sljemenske adventure vožnje, a sve pod vodstvom dragog nam učitelja i donedavnog predsjednika BMKZ - Igora Klarića. 
Sada već utrenirani, krenuli smo zavojitim sljemenskim cestama primijeniti uvježbano. Kako je vožnja odmicala, tako je i naša sigurnost rasla, pa se naposljetku sve završilo spuštanjem niz padinu. Kako nismo imali ni skije ni sanjke, morali smo to odraditi našim adventurima i inim dvokotačima, na sveopće čuđenje (i zgražanje) putnika namjernika. Boro je morao otići ranije, pa se nismo mogli uvjeriti bi li to mogao i R1250 ADV, no prethodno pokazano uvjerava nas da je i najnovija inačica ovog dvokotača dostojna svojih prethodnika.
Naravno, brzo je prva ovogodišnja vožnja pokazala našu fizičku (ne)spremnost, te smo pohrilili kod naših dragih jataka, u njihov brlog na Markuševcu, na ručak. Ovim putem još jednom zahvaljujemo našoj domaćici Snježani Tomić na izvrsnom ručku i još boljem desertu!Za sve naše članove koji nisu iskoristili priliku i odazvali se na prvi poziv za sudjelovanjem u Adventure Touring sekciji, a htjeli bi sudjelovati u njenom radu, ponavljamo link i pozivamo ih da ispune upitnik pod dolje navedenim linkom. 

Upitnik


Veselimo se sljedećoj vožnji ADV sekcije BMKZ i pozivamo vas da nam se pridružite u većem broju!

GALERIJA FOTOGRAFIJA (by Tihomir Steigl)


Comments