Novosti‎ > ‎

Djedovina 2016. - 2.-3. 10. 2016.

objavio 15. lis 2016. 04:00 BMW Moto Klub Zagreb
tekst & photo Marijan Lokmić


U organizaciji Igora Klarica vec tradicionalna Djedovina 2016 krenula je u petak oko 13 h sa benzinske pumpe Crodux na izlasku iz Zagreba.
Vozili smo se po lijepom i hladnom vremenu (oko 8 C) preko Jasenka do Drivenika, sve po lijepim sporednim cestama s dobrim udijelom makadama što je davalo naznake da ce i nastavak izleta biti u najavljenom enduro stilu.

Do Drivenika smo stigli pred mrak i odmah zapoceli pripremati slastan roštilj i tako fino nahranjeni lakse smo planirali sutrašnji dan.
Subota je osvanula prilicno oblacna i jos malo hladnija, ali to nas niji omelo u startu, 6 C uz dobru opremu nije predstavljao problem.
Drugi dio ekipe cekao nas je na vratima Jadrana pa smo zajedno krenuli u osvajanje Čićarije.

Bio sam ugodno iznenađen prirodnim ljepotama i krasnim makadamskim putevima za koje je bilo dovoljno osnovno poznavanje enduro voznje. Igor se trudio da nam prenese svoje znanje da sto lakse savladamo puteve koji su slijedili, nesto zahtjevniji za vozace i motore.
Nebo se razvedrilo i nasoj sreci nije bilo kraja, ali ipak, veselo smo projurili kroz svaku grabu da nam se motori i cizme zamazu blatom pa da izgledamo kao pravi endurasi.

Vratili smo se predvecer u Drivenik gdje smo prepricavali svoje videnje prirode i drustva, uz finu veceru i Istarsku supu koju nam je skuhao Davor.
Nedjelja je osvanula vedra, burna i prilicno hladna, to nam nije smetalo vec smo krenuli preko Krivog puta i Krasnog prema Stirovaci, do koje nismo dosli jer smo putem izvlacili Golfa koji je bio nestasan i zavrsio u grabi. Uz pomoc jakih snaga Bmwmkz auto je izvucen i, na srecu vlasnika, samo s manjim ostecenjima.

Sljedeca stanica bila je planinarsko skloniste Careva kuca, gdje smo sreli vesele vatrogasce iz Otočca koi su nas obilno pocastili jelom i picem.
Na povratku u Zagreb povremeno nas je vlazila lagana kisa, no to nas nije smetalo jer smo uzivali u uskim i zavojitm cestama.

Na Djedovini su sudjelovali: Igor Klarić, Borivoj Pojatina, Miran Kovaček, Mladen Herceg, Davor Nimčević, Sanjin Eterović, Davorin Antić, Slaven Lenac, simpatizer naseg kluba Predrag Antić i moja malenkost Marijan Lokmić.

U oćekivanju slijedećg klubskog izleta

Pogledajte VIDEO→

GALERIJA FOTOGRAFIJA→
Comments