Novosti‎ > ‎

Enduriranje 7.-8. 11. 2015.

objavio 12. stu 2015. 14:26 BMW Moto Klub Zagreb   [ ažurirano 12. stu 2015. 15:18 ]
fotogafije: sudionici Enduriranja
tekst: Miran Kovaček
------------------------------------------
Ponovo deset veličanstvenih jaše. Plan je Petrova Gora, Lička Plješivica, aerodrom Željava, Ćorkova uvala, Vila Izvor. Ovaj puta krećemo bez vinara Bore od koga očekujemo ispričnicu u obliku tamno crvene tekućine, Braneta bez kojeg nećemo biti isto fleksibilni i tjelesno pripremljeni, Zdenka čiji kubni metri koferski već nedostaju i naravno ozlijeđenog Mladena kojem svi želimo brzi opravak i povratak u sedlo.
Ova dva dana zajedno će jahati Andrew ( iliti Andrija ), Darko, Davor, Davorin, Grgo, Haby, Hera, Igor, Roni i Miran .

Okupili smo se na Ini između rotora i naplatnih i nakon kratkog međusobnog upoznavanja i prezentacije plana puta od strane Darka („odabrao i pripremio“) krenuli smo prema Petrovoj Gori birajući ceste što nižeg reda.
Okupani jutarnjim suncem stižemo do spomenika antifašističkoj borbi, autora Vojina Bakića koji je danas poprimio sasvim novi izgled i nekako kao da oslikava našu sadašnjicu.

Tu se nalazimo sa uvijek raspoloženim Davorom koji je došao direktno iz Rovinja donijevši miris istarskih maslinika i gljiva. Malo poučnih priča od Davorina koji pozna ovaj kraj kao svoj džep, podešavanje pritiska u gumama, prva aklimatiziranja i odlazak na Kraljev grob. Grob posljednjeg hrvatskog kralja, kralja Petra Svačića po kojem je ovoj gori nadjenuto ime.---------------------------------------
GALERIJA FOTOGRAFIJA→
---------------------------------------
Comments