Novosti‎ > ‎

Održan trening sigurne vožnje 2013.

objavio 8. tra 2013. 03:34 BMW Moto Klub Zagreb   [ ažurirano 8. tra 2013. 08:03 ]
Fotografije: Petar Milić

6.4.2013. u Policijskoj akademiji u Zagrebu, održan je trening sigurne vožnje 2013.

Trening je održan u organizaciji Policijske akademije i BMW moto kluba Zagreb
Iako nam vrijeme nije bilo naklonjeno, skupilo se oko 40 civilnih  i 15 policijskih motora zajedno s pratnjom, novinarima,...

Nakon što je skup pozdravljen od strane g. Gorana Batura, voditelja Službe za sigurnost cestovnog prometa u Ravnateljstvu policije, započeo je radni dio.

Igor Klarić, predsjednik BMW moto kluba Zagreb je održao uvodni govor vezano za naše stavove o sigurnosti moto prometa.

Nakon njega, detaljnu prezentaciju o statistikama i trendovima prometnih nezgoda i prekršaja u 2012. godini, održao je g. Darko Grac, iz Službe za sigurnost cestovnog prometa Ravnateljstva policije RH. Savjetujemo našim članovima da dobro prouče ovu prezentaciju i da svakako razmisle o podacima iznesenima u njoj. Svi zainteresirani motociklisti mogu doći do prezentacije zamolbom na naš službeni mail, kojeg možete pronaći u podacima o klubu na našoj web stranici.

Nakon prezentacije, uslijedila je dodjela zahvalnice BMW moto kluba Zagreb predstavniku Policijske akademije, g. Frani Čoviću, voditelju policijske vožnje na Policijskoj akademiji, za pomoć u organizaciji.

Poslije teoretskog dijela, uputili smo se na poligon gdje smo u 2 grupe vježbali tehniku vožnje (kočenje, pravilno savladavanje zavoja, podizanje motora, balansiranje, slalom,...) kao i vožnju po poligonu. Trening su vodili g. Mirko Capan, instruktor policijske vožnje na Policijskoj akademiji te g. Igor Klarić, predsjednik BMW moto kluba Zagreb.

Oko 11:30 formirali smo kolonu (55 motora) te u neprekinutoj koloni (zahvaljujući održavanju kolone od strane policijskih motorista) došli do Trga bana J. Jelačića gdje smo se zadržali 30 minuta kako bismo građane podsjetili kako dolazi sezona te da se podsjete da se i mi uključujemo u promet, pa je red da nas čuvaju i paze, jer znakovi su premalo!

Nakon trga, vratili smo se u Policijsku akademiju gdje je za nas održan "Stunt show" u izvedbi g. Dejana Špoljara i njegove ekipe koji je bio ODLIČAN!

Poslije show-a, kuharice Policijske akademije su za nas priredile pravu gozbu i bilo je nemoguće ne uzeti tanjur više!

Nakon ručka nastavljen je trening sigurne vožnje za one najupornije i najželjnije treninga i novih vještina.

Trening su popratili i mediji:

Web Ministarstva unutarnjih poslova: http://www.mup.hr/154397.aspx
Nova: http://dnevnik.hr/vijesti/automotiv/150-000-motociklista-vraca-se-na-ulice---281487.html
RTL: http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/716826/poslusajte-ove-savjete-za-sigurnu-voznju/

Comments