Novosti‎ > ‎

Otvaranje sezone i trening sigurne vožnje

objavio 28. ožu 2015. 12:28 BMW Moto Klub Zagreb   [ ažurirano 21. tra 2015. 08:02 ]
Održano na lokaciji Policijske Akademije u Zagrebu  28.3.2015.

28.3.2015. je bio baš lijep dan. Idealno za obilježavanje početka nove moto sezone a i za naš tradicionalni trening sigurne vožnje u Policijskoj akademiji Zagreb.
Jutros nas se okupilo oko 40 članova našeg kluba i naših gostiju i još desetak motorista policajaca. Protokol događaja nije baš držao vodu ali ipak smo oko 08:00 bili na poligonu vožnje spretnosti. Na početku je sve učesnike pozdravio naš predsjednik g. Klarić. Zatim smo čuli  zaista dobre pokazatelje prometne situacije vezano za motocikliste i mopediste. Već četvrtu godinu zaredom u padu je broj povrijeđenih i broj poginulih motorista i mopedista a u padu je i broj prometnih nesreća i nezgoda u kojima sudjeluju motoristi i mopedisti. Uvjeren sam da i ovaj današnji događaj a i primjereno ponašanje naših članova doprinosi tome.
Nakon toga smo nastavili sa treningom u dvije grupe: na poligonu spretnosti i na poligonu vožnje. Grupa koja je ostala na poligonu spretnosti vidjela je i akrobacije i moto show Dejana Špoljara i ekipe. Na poligonu vožnje uvježbavale su se razne figure, krivulje prolaska kroz zavoj, kočenje i izbjegavanje i drugo. Nakon jednog sata grupe su se zamjenile.

Događaj je nastavljen vožnom u koloni zagrebačkim ulicama do Trga Bana Josipa Jelačića. Cilj ove vožnje bio je skrenuti pažnju ostalim sudionicima u prometu da dolaskom proljeća na cestama ima sve više motorista i mopedista. Kolonu su besprijekorno proveli policajci.
Po povratku u Policijsku akademiju obavili smo ručak po popularnim cijenama a nekolicina nas je još kraće vrijeme nastavila sa treningom.

Završili smo još jedan koristan trening, Nije bilo većeg incidenta ali moramo konstatirati da neki naši gosti nisu ozbiljno shvatili upozorenja da se za vrijeme treninga mora koristiti odgovarajuća oprema. Pa tako je i jedan naš gost „zaradio“ nekoliko ogrebotina jer je trenirao bez rukavica.

Na kraju, poželio bih svima sretnu i uspješnu novu sezonu, mnogo prevaljenih sigurnih kilometara i nadam se da se ponovo vidimo na otvorenju sezone i treningu sigurne vožnje u Policijskoj akademiji Zagreb iduće godine.

Marijan Gluhak Mali


Pogledajte GALERIJU FOTOGRAFIJA→
Comments