Novosti‎ > ‎

Prvenstvo Hrvatske i grada Zagreba u moto slalomu i moto rally-u 5.9.2020.

objavio 9. ruj 2020. 10:32 Petar Milic5.9.2020. od 8 do 17 sati na parkingu robnih terminala Zagreb održalo se prvenstvo Hrvatske i prvenstvo grada Zagreba u moto slalomu i moto rally-u. Po prvi puta u povijesti ovaj događaj bio je organiziran od strane BMW moto kluba Zagreb.

2020. godina nadmašuje sama sebe nižući grozomorne situacije jednu za drugom, ali to nije spriječilo sportsku sekciju kluba da pod budnim okom svojeg uvijek spremnog voditelja Damira Orehovca održava treninge i nadograđuje sportske vještine vožnje motocikla. Jedini logičan slijed stvari bio je preuzeti i organizaciju samog prvenstva. Tu su sportskoj sekciji u pomoć  pritekli brojni članovi kluba svojim iskustvom, sponzorstvom, opremom, ali i zajedničkom željom da život napokon krene dalje normalnim tijekom. Ne novim normalnim. Samo normalnim. U ugodnoj atmosferi koju je od ranog jutra uz taktove dobre glazbe dodatno popravio miris roštilja i zvuk točenja piva, događaj je započeo prijavom sudionika i tehničkom inspekcijom njihovih vozila. Startni brojevi su podijeljeni, mjerni uređaji postavljeni, a natjecatelji spremni. Došlo je vrijeme za start Moto rally-a koji je nakon vožnje po prigorsko zagorskim bregima završio bodovanjem testa sporosti na poligonu. Pobjedu u klasi 1 uvjerljivo je odnio Marin Gros ml. Iz MCK Jaska. Za njim su slijedili Mario Koren iz MK Križevci i Ivan Karlo Pintar također iz MCK Jaska. Prva dva mjesta klase 2 pripala su Križevčanima Mihaelu Prožeku i Ljubomiru Korenu dok je treće mjesto čvrsto prigrlio Sanjin Puž iz MK Matulji racing.  

Nakon stanke za okrjepu i prijavu te tehničku inspekciju motocikala natjecateljica i natjecatelja koji su preskočili moto rally, oko 13:30 počelo je natjecanje u moto slalomu.  Ova disciplina se sastoji od dva ispita spretnosti i ispita brzine. Ponosno ističemo da su BMW moto klub Zagreb osim muških natjecatelja predstavljale i 4 žene. One su hrabro izvršile zadatak u mješovitoj konkurenciji i najavile ozbiljnu prijetnju muškoj populaciji u nadolazećim natjecanjima. Dečki su, za sad, ipak popunili prva mjesta u svim klasama. Tako su se na prijestolju klase 1-1, do 125ccm s mjenjačem, našli, od najboljeg nadalje: Mihael Prožek iz MK Križevci, Ivan Karlo Pintar iz MCK Jaska i Ljubomir Koren iz MK Križevci. U klasi 1-2, do 125ccm bez mjenjača, zadnji, a ujedno i drugi bio je Sanjin Puž iz MK Matulji racing, a  jedno mjesto iznad njega zauzeo je Mihael Prožek iz MK Križevci. Klasa 2-1, od 126ccm do 500ccm s mjenjačem, također je iznjedrila zanimljiv poredak. Na prvom mjestu, kao i na drugom, bio je Marin Gros. Na prvom mlađi, na drugom stariji. Oba su pehare odnijeli u MCK Jaska. Stvari su se malo zahuktale u klasi 2-2, od 126ccm do 500ccm bez mjenjača, gdje su prvo i treće mjesto zauzeli Križevčani Mario Koren odnosno Ljubomir Koren, a u sendvič između njih dvojice udobno se smjestio Sanjin Puž odnijevši srebro u Matulje. Na redu je klasa 3, od 501ccm do 750ccm, u kojoj je nastupila i voditeljica konferanse cijelog natjecanja Jasna Palić Picukarić iz BMW moto kluba Zagreb te zauzela čvrsto četvrto mjesto. Ispred nje, kao pravi kavaliri smjestili su se na trećem mjestu Marin Gros stariji, na drugom Marin Gros mlađi, a prvo mjesto zasluženo je pripalo Mariu Korenu. Ipak, čini se da većina sudionika na ovom natjecanju barata motociklima s više od 750ccm što je karakteristika klase 4. U ovoj klasi nastupile su čak tri žene zauzevši peto (Draženka Borak), šesto (Martina Milić) i sedmo mjesto (Otilia Varoščić). Sve tri su članice BMW moto kluba Zagreb. Doduše, svi natjecatelji ove klase pripadaju istom klubu, a prva četiri mjesta pripala su redom fenomenalnima Josipu Bajcu, Igoru Klariću, Tomislavu Vitkoviću i Darku Tukulju.

Na ovom natjecanju prisustvovala su ukupno 4 kluba, a prema rezultatima ostavrili su sljedeći plasman: prvo mjesto - MK Križevci, drugo mjesto, sa samo 10 bodova manje, pripalo je MCK Jaska, čvrsto treće mjesto zauzeo je organizator događaja – BMW moto klub Zagreb, a posljednju poziciju rezervirao je MK Matulji racing. Ovaj put prijavila su se samo dva tima i to Auto Koren tim koji je zauzeo prvo mjesto i Jaska Mladina tim na drugom mjestu.

Nakon podjele pehara i poklona sponzora Sencor, nastavilo se druženje uz odličan roštilj koji su nam cijeli dan vrijedno spravljali majstori kuhinje iz restorana Zlatni Dukat. Od ostalih sponzora moramo zahvaliti MTTN-u, Hommage produkciji, obrtu KBS media te svim članovima kluba koji su volontirali ne bi li se ovaj događaj održao na najvišem mogućem nivou. Posebna zahvala ide našim vrijednim sucima – Borisu Fakinu, Damiru Orehovcu, Zlatku Tothu i Zlatku Matasu.

 

Istina, ovo nam je kao klubu bila prva organizacija ovakvog događaja, a već znamo što želimo za sljedeću godinu. Želimo privući još više natjecatelja posebno iz redova kolega s kojima redovito treniramo kako bi konkurencija bila još jača. Želimo i još više žena u moto sportu. Želimo i više posjetitelja.. Puno toga mi želimo. Vrijeme je da počnemo na tome i raditi. Vjerujte mi, već smo krenuli. Vidimo se ubrzo!

 

BMW MOTO KLUB ZAGREB


Odabrane fotografije s natjecanja pogledajte OVDJE

Sve fotografije s natjecanja pogledajte OVDJE

Sve rezultate moto slaloma pogledajte OVDJE

Sve rezultate moto rally-a pogledajte OVDJE

 

 

Comments