Novosti‎ > ‎

Škrlet i Banija (14.-15.6.2019.)

objavio 2. srp 2019. 02:22 Tihomir Steigl

Po našem klupskom kalendaru 15.i 16. 6. uspješno smo odradili vožnju "Škrlet i Banija"


Vrijeme nas je poslužilo,dobre volje i raspoloženja nije falilo. Trebalo je samo doći gladan...

Krenuli smo u 9 ispred Super nove u Zg, vidljivo označeni, u urednoj koloni, kako i priliči najjačem klubu u Hrvata.

Preko Velike Gorice, Buševca do skele na Savi koja nas je atraktivno prevezla na drugu stranu, tu je još Posavina, al po Škrlet smo išli u Moslavinu.

Prva destinacija s bogatim seoskim doručkom (da bi mogli kušati škrlet, graševinu, muškat...) je bilo imanje Kezele. Taj gastro užitak preporučam! 

Palimo ljubimce i sad već puno lakše, jer smo siti, pravac Popovača. Mladi vinogradar Kosovec nas je upoznao sa svojom eko proizvodnjom i naravno...degustacija. Ne puno😆, jer se put nastavlja preko Moslavačke gore, Podgarića, Garešnice do Daruvara. Okrjepa u parku dvorca grofa Janković.

Obroncima Psunja kroz Đulovac, Voćin...penjemo se na Psunj, Jankovac, gdje nas čeka ručak. Odmor, šetnja, jezera, slapovi... Putem kroz park prirode, neki već na benzinskim parama, dolazimo do Pakraca.

Planinarski dom Omanovac je naš! Raspored po sobama...osvježenje, pa klopica. Samo učesnici znaju kako to dobro Slavonci slažu (od konjske i lovačke salame, šarana na rašljama, roštilja do janjetine)! Glazba, koja se dobro uklopila u naš repertoar na terasi s pogledom od mil$... i fešta je mogla početi!

Jutro je došlo brzo.

Doručak pa kroz Lipik, Novsku, Jasenovac do Hrvatske Kostajnice. Kava na Djedu. Banijom put Petrinje pa ponovo Moslavina. Ručak u Moslavačkoj priči....

Hvala svim učesnicima!

Sanja i Željko

GALERIJA FOTOGRAFIJA (by Tihomir Steigl)

Comments