Novosti‎ > ‎

Tečaj pružanja prve pomoći pri motociklističkoj nesreći i oživljavanje tj. reanimacija

objavio 17. pro 2013. 14:25 BMW Moto Klub Zagreb   [ ažurirano 17. pro 2013. 14:27 ]

Tekst: Saša Zimmermann, čuo

https://picasaweb.google.com/108610810631117352767/TecajPrvePomoci12122013?authuser=0&feat=directlink
Dana 12.12.2013. u prostorijama BBF-a  BMKZ je organizirao tečaj prve pomoći s ciljem osvježenja znanja steknutog prilikom polaganja vozačkog ispita. Kako sam ja isti položio 1979.g. pomislio sam kako je to odlična ideja, a tako je mislilo i još 25-tak članova  Kluba. Tu moram reći da s obzirom da nas na papiru ima 73 ovo je bio vrlo mali odaziv.

Predsjednik Igor Klarić je sve to potakao, lutku ( muški torzo u obliku Kena ) nabavio je Damir Vidaković –Bedi a Ivan koji još odaziva na Nebojša i Krešo te Uroško) doveo je predavača Gorana.

Goran, koji je profesionalni bolničar-spasilac (paramedics) u Hitnoj pomoći,  pripremio je jednostavan i upečatljiv slide-show nakon kojega smo pristupili vježbi na lutki, a Igor je bio pozicija na kojem su neki isprobali pravilno skidanje kacige s unesrećenog motorista. Svi prisutni su kao malu nagradu dobili značku BKH.Nažalost cijelu stvar smo morali malo ubrzati  jer su se u prostoriji do pripremali na svirku.

Za kraj bi rekao da je ovo bio odličan potez, da svi oni koji nisu došli a mogli su ,da bi trebali dosta i doista razmisliti zašto nisu , da se Goran  pokazao izuzetno dobrim predavačem koji je uspio dobiti našu potpunu pažnju i pozornost i koji je odgovarao na sva postavljena pitanja jasno i jednostavno i koji je prilikom vježbe ukazivao na detalje koji smo zaboravili ili izvodili krivo. Tu moram dodati da su ovo bili idealni uvijeti no da kada je to za stvarno, i kada može biti noć, kiša , hladno, vruće, krv itd …  možda tj. sigurno nebi išlo tako lako.

Poželjno bi bilo da se ovo isto ponovi i na početku tj. na Otvaranju sezone koji provodimo u suradnji s Policijskom akademijom.

Pogledajte galeriju fotografija OVDJE 

Comments