Novosti‎ > ‎

Vožnja "Nebeski labirinti" (12.5.2018.)

objavio 14. svi 2018. 05:32 Tihomir Steigl   [ ažurirano 15. svi 2018. 09:36 ]

Izlet je organiziran pod nazivom "Nebeski labirinti", s radnim podnaslovom Low budget experiance.

Okupili smo se u 7.00 h na benzinskoj stanici Lučko i veselo krenuli prema Novigradu na Dobri, uz vrijeme koje je obećavalo dobru vožnju.

Vozili smo se sporednim cestama s kojih su se otvarale zanimljive vizure, a još dugo ćemo osjećati neodoljivi miris bagrema u punom cvatu, kao i miris nevjerojatnih borovih šuma.Prvi kratki odmor i okrjepa bilo je kod jezera Gojak na Dobri, nakon čega je vožnja nastavljena uskim i razigrano vijugavim cestama do izletišta Kamačnik, gdje je uz samu obalu Dobre, pod nadstrešnicom lokalnog ŠRD, organiziran gablec uz muziku DJ Tihomira.


Zadovoljni i siti krenuli smo prema Fužinama, slijedilo nas je prateće vozilo s dežurnim pratiteljem Predragom, koji je uživao gledajući nas u vožnji, a posebno kako oblačimo kišna odijela pri prvom kratkotrajnom pljusku. 

Nastavili smo preko Liča do "Vagabundine kolibe" u Ravnom, gdje se uz pauzu za kavu razgovaralo o tome treba li za nastavak vožnje obući kišnjake ili ne.

S obližnjih brda su se čuli gromovi i bljeskale munje, ali to nas nije obeshrabrilo već smo, neki u kišnjacima, a neki bez, krenuli prema cilju.

S ceste smo promatrali raštrkana stada divljih konja i domaćih ovaca, a priroda kojom smo bili okruženi odvlačila nam je poglede. Nebo je odlučilo povući oblake na sjever, a nama omogućiti uživanje u suncem obasjanom ostatku dana.

Uz laganu buru, pogled preko srebrnog mora na Krk u sumaglici bio je fantastičan, a šetnja Nebeskim labirintima opuštajuća. Na mega roštilju je u rekordnom roku pripremljen obrok za sve gladne, a prateće vozilo osiguralo je hladno piće za sve žedne, uz muziku koju je puštao DJ Tihomir pivo se točilo, a grlo se močilo.


Nakon objeda neki su malo prilegli, neki šetali obroncima Alana i hodali labirintima te tako, svatko na svoj način, prikupljali snagu za povratak. 


U povratku smo obišli vjetrenjače na Krivom putu te krenuli svojim kućama u tri grupe, svaka nekim svojim pravim putom.


Na izletu su sudjelovale 22 osobe, 11 motora, 1 Moto Guzzi i prateće vozilo.


Hvala svim sudionicima na odazivu i pomoći pri organizaciji.


Organizatori: Jasna i Marijan Lokmić


Prijeđenu rutu možete pogledati ovdje: Vožnja "Nebeski labirinti"

Comments