Novosti‎ > ‎

Vožnja "Neradnici u posjeti radnicima" (4-6.5.2018.)

objavio 8. svi 2018. 02:40 Tihomir Steigl   [ ažurirano 15. svi 2018. 09:55 ]
Izlet je organiziran s namjerom da se objedine vožnja, druženje i proširi znanje iz tehnike i proizvodnje. Na izlet se prijavilo 37 sudionika, sa 23 motora i jednim osobnim automobilom.

Dana 4. svibnja sudionici su posjetili tvornicu „Drvene konstrukcije“, d.o.o. u Voćinu kraj Slatine. Ljubazni domaćini i vlasnici pogona g. Abramović Mario i g. Miodrag Jarić priredili su srdačan doček, a nakon kratkog predavanja Borivoja Pojatine o povijesti i trendovima suvremenog građenja drvom, obišao se proizvodni pogon.


Kao i uvijek kada se prolazi kroz Viroviticu ili okolicu, teško je odoljeti pozivu naših članova Mare i Barba Ede koji su pripremili prekrasnu zakusku, piće i druženje za sve sudionike izleta. Njihov dom već postaje tradicionalno svratište za članove BMW moto kluba Zagreb, ali i dobra prilika da zadirkujemo našeg Barbu kako nakon cjeloživotnog upravljanja prekooceanskim brodovima sada vodi brigu o patkicama u dvorištu.


Večera i noćenje organizirani su u hotelu Kurija Janković, prekrasno obnovljenoj staroj secesijskoj građevini, gdje su se sudionici opustili uz ukusnu večeru i piće, a vrhunske sobe opravdavaju visoku kvalitetu pod kojom se hotel vodi.

Sutradan posjet Panonskom drvnom centru kompetencije, gdje je voditeljica centra gđa Ivana Filipović provela grupu kroz ovaj centar koji svojim sofisticiranom opremom stoji na usluzi svima u drvno prerađivačkoj industriji nudeći usluge inovacija, ispitivanja i predlaganja boljih tehnoloških rješenja.

Slijedi posjet tvrtki RS metali odnosno virovitičkoj tvornici Rapid gdje su vlasnici, inače članovi našeg kluba, Vladimir i Karlo Deči održali predavanje o povijesti i razvoju lijevanja metala i pokazali proizvodni pogon ove metaloprerađivačke tvrtke. Na kraju su ljubazni domaćini iznenadili sve prekrasnom zakuskom i poklonom za svakog sudionika.

Put je dalje vodio preko Papuka u Požegu gdje je domaćica bila članica kluba Vlasta Pojatina. Obzirom na veliki broj sudionika, spavanje se nije moglo organizirati na jednom mjestu, ali je zato večera u obliku pečenog janjeta i odojka bila vesela. Imotsko crno i bijelo vino vrlo dobro se uklopilo u Slavonske pejzaže, a nakon doručka u Vlastinoj kući i turističkog razgledavanja Požege uz pomoć turističkog vodiča g. Dalibora Nedele, kreće se prema Zagrebu.

Ručak u Repušničkoj kleti, prekrasnom novom turističkom kompleksu koji osim sale za druženja nudi i vrhunske sobe sa bazenom za kupanje i sportskim terenima. Kao i uvijek na našim višednevnim izletima, poslije ručka pozdrav i „raspad“ kolone motora, jer su „neradnici“ požurili kućama pripremati se za predstojeći radni tjedan.

Organizatori događaja Borivoj Pojatina i Vladimir Deči. Logistička i svesrdna pomoć Vlasta Pojatina.

Prijeđenu rutu možete pogledati ovdje:

Vožnja "Neradnici u posjeti radnicima" dan 1

Vožnja "Neradnici u posjeti radnicima" dan 2

Vožnja "Neradnici u posjeti radnicima" dan 3


GALERIJA FOTOGRAFIJA (by Tihomir Steigl) 

Comments