Novosti


OD NEANDERTALACA DO LICITARA - 27.3.2021.

objavio 7. tra 2021. 03:00 Petar Milic   [ ažurirano 7. tra 2021. 03:06 ]


 


Kristalna mladež BMKZ-a a.k.a. Danijela i Asko Hasanpašić organizirali su nam izlet  kodnog imena “Od neandertalaca do licitara”. Kakve veze imaju neandertalci i licitari pitate se? E pa povezuje ih Hrvatsko zagorje! Beskrajno lijepe ceste, taknuta, ali ne uništena priroda, ugodni ljudi, tradicionalni gemišt ili čistak, čipka, licitari, svjećarstvo i fini medeni gvirc. E da, i vulkan. Sve ovo imala je priliku osjetiti, kušati i doživjeti samoprobrana ekipa našeg kluba pa i malo šire. Razgovaramo o 17 članova i 3 prijatelja kluba. Sve je kao i obično počelo COVID kavicom na benzinskoj u Zagrebu, a nastavilo se u muzeju neandertalaca u Krapini. Tamo smo pogledali film o pračovjeku koji me podsjetio na neke članove kluba. Konkretno na jednog visokog prgavca s neurednom kosom koji vozi moj motor. I nosi moju jaknu. I izgleda kao ja. Čak se i glasa slično meni. Ali dosta o meni, ajmo sad malo o mom motoru. Moj motor je nakon hrpe informacija o povijesti čovjeka na ovim prostorima krenuo putem Lepoglave. Ovaj put ne u zatvor, nego u lijepi izložbeni prostor gdje smo naučili ponešto o izradi čipke, ali i nalazištu ahata. Otkud nam ahati? Pa iz vulkana. Pa gdje je vulkan? Pa u Lepoglavi. Aha! T! Otud ime od “aha” i “t”. Šalu nastranu. Naime Kameni vrh poznatiji kao Gaveznica nastao je u doba dok su neki naši političari ulazili u svoje najbolje godine. Prije 22 milijuna plus minus parsto tisuća godina. Do danas tamo su pronađeni razni kalcedoni, crveni jaspis i ahat, ali i ametisti kao i obični opal. Otkud je opal, to nismo uspjeli saznat, ali očito ne pada opal daleko od ahata. Dakle, ako želite malo poludragog kamenja, lopatu u ruke i put Lepoglave. Pazite da ne fulate ulaz. I da vam, ako već fulate ulaz, ne ispadne sapun negdje na putu. Nakon kaj su naše lepe glave napustile Lepoglavu, zaštićene naravno kacigama, uputile su se prema kleti našeg lepoglavskog domaćina lepe glave na iščašenje domaćeg zagorskog vinčeka. To je, naravno u ograničenim količinama, bilo gorivo koje nam je falilo. Opušteni i sretni nastavili smo svoj put prema Mariji Bistrici. Tamo smo u autohtonoj licitarsko – svjećarsko – gvircovskoj radnji upoznali načine proizvodnje svega navedenog. Malo edukacije i guštanja u bijelom i crnom gvircu (obavezno s ledom) otvorilo nam je apetit pa smo se zaputili prema terasi restorana u Lazu Bistričkom gdje smo se nakon obilnog ručka s nevjerojatnim štruklima kao točkom na i, zaputili svak svojoj kući. Hvala Danijeli i Asku na vrlo edukativnom, zanimljivom i gastronomski izazovnom izletu! Ljestvica je postavljena visoko. Veselimo se nastavku sezone.

 

Petar Milić


FOTOGRAFIJE S OVOG IZLETA POGLEDAJTE OVDJE

Dodjela nagrada prvacima HMS

objavio 14. ožu 2021. 06:36 BMW Moto Klub Zagreb

U hotelu Westin, 13.3.2021. održana je dodjela nagrada HMS-a prvacima u pojedinim disciplinama za 2020. godinu.
čestitamo svim pobjednicima, a u nastavku je dio koji se odnosi na naš Klub.

HMS Touring Kup
BMW Moto Klub Zagreb - 1. mjesto (523.090 km)
Zvonko Jurić - 1. mjesto (60.677 km)


Dodjela nagrada HMS Touring Kup 2020

objavio 7. ožu 2021. 03:31 BMW Moto Klub Zagreb   [ ažurirano 7. ožu 2021. 03:37 ]

U Tehnološkom parku Križevci, održana je 6.3.2021. dodjela nagrada za pobjednike HMS Touring Kupa 2020.
Rezultati:

Pojedinci:
1. mjesto - Zvonko Jurić - 60.677 km
2. mjesto - Tomislav Vitković - 45.181 km
3. mjesto – Igor Kukec – 26.696 km 

Klubovi:
1. mjesto BMW moto klub Zagreb – 523.090 km
2. mjesto MK Bjelovar – 70.117 km
3. mjesto MK Blatnjavi – Muddy – 26.696 kmKup Gutača Kilometara 2020

objavio 7. ožu 2021. 03:11 BMW Moto Klub Zagreb   [ ažurirano 7. ožu 2021. 03:22 ]

Zbog Covid mjera nismo u mogućnosti održati svečano zatvaranje sezone niti dodjelu nagrada za Kup Gutača Kilometara.
Objava rezultata.

1. mjesto - Zvonko Jurić - 60.677 km
2. mjesto - Tomislav Vitković - 45.181 km
3. mjesto - Ivan Rašeta - 23.049 km

Ukupni kilometri Kluba: 523.090 km
Broj članova koji su prijavili km: 65

Velike čestitke pobjednicima i zahvala svim članicama i članovima koji su sudjelovali u natjecanju.Putopis našeg člana Borisa Rukavine - Italija 2020.

objavio 10. stu 2020. 05:28 Petar Milic

Naš vjerni član Boris i njegova žena Rukavina, ma neee, žena je Ksenija, član je Piližota. Čekajte, probat ću ponovo:
Naš vjerni član Boris Rukavina i njegova žena Ksenija Piližota posjetili su Italiju u doba korone. Da još uvijek ima lijepih trenutaka, osvjedočit ćete se u njihovom izdašnom putopisu.

Uživajte! Putopis je na linku :

Boris Rukavina - putopis Italija

Bravo naši!

IZLET STARIGRAD PAKLENICA 2020

objavio 21. lis 2020. 02:11 Petar Milic   [ ažurirano 21. lis 2020. 02:13 ]Pred kraj moto sezone koju je većina iskoristila za živopisne ture uglavnom po Hrvatskoj i ponekim bližim susjednim državama zbog sveprisutne pandemije, naši članovi organizirali su posjet južnoj strani Velebita. Ovo ni po čem nije bio klasični događaj iz kalendara. Većina sudionika došla je autima, a organiziranih moto vožnji na lokaciji nije bilo. Umjesto na motore sjeli smo u popularne Defendere ne bismo li sudjelovali u organiziranom photo safariju po južnim obroncima Velebita. Uz vodstvo stručnjaka Marina Marasovića i njegovih djelatnika iz Starigrada Paklenice imali smo priliku bolje upoznati makadamske puteve od Starigrada preko Libinja, Tulovih greda do kanjona Zrmanje. Priroda na Velebitu je veličanstvena, a ni vrijeme nas nije iznevjerilo. Sunčani i poučni dan završili smo večerom u konobi Dinko, nadaleko poznatoj po svojoj tradiciji okupljanja velikog broja turista s naglaskom na penjače kojima uvijek nudi dobro društvo, ukusnu hranu i sigurnu bazu prije početka aktivnosti. Drugog jutra nakon doručka zaputili smo se organiziranim prijevozom do ulaska u Nacionalni park Paklenica gdje smo imali dva sata vremena za posjetiti poznate bunkere ili odšetati do Manite peći, a neki su se zaputili i do nešto udaljenije Lugarnice. Na povratku s planine, u njenom podnožju, imali smo malu školu lead climbinga u organizaciji Marina Marasovića koji nije isti Marin kao i onaj prethodnog dana. U ovim krajevima Marasović je poprilično često prezime, a Marin nije rijetko ime. Kako god bilo, oba Marina, ali i svi drugi domaćini s posebnim naglaskom na Dunju i Dinka Marasović, pokazali su nam kako se lijepo odnosi prema gostima. Usudio bih se reći da nam ništa nije falilo. Kako i koliko smo uživali pogledajte u galeriji fotografija na sljedećem linku:


FOTO GALERIJA STARIGRAD PAKLENICA 2020

Prvenstvo hrvatske MS/MR - Križevci - 27.9.2020.

objavio 28. ruj 2020. 08:41 BMW Moto Klub Zagreb

Sudjelovali smo na prvenstvu hrvatske u moto slalomu i moto rally-u koje je održano u Križevcima u organizaciji moto kluba Križevci.

Rezultati:

Klubovi Moto Slalom
  • BMKZ - 2. mjesto
Klubovi Moto Rally
  • BMKZ - 3. mjesto
Pojedinci Moto Slalom
  • Josip Bajac - 1. mjesto
  • Tomislav Vitković - 2. mjesto
  • Igor Klarić - 3. mjesto
  • Damir Orehovec - 4. mjesto
Pojedinci Moto Rally
  • Igor Klarić - 4. mjesto
  • Damir Orehovec - 5. mjesto

GALERIJA je OVDJE


DINARIC RALLY 2020

objavio 17. ruj 2020. 04:24 Petar Milic   [ ažurirano 17. ruj 2020. 06:52 ]


Prve ideje za sudjelovanje na Rally-u pale su, ako se sjećate kada je Perica zajedno sa Berom prezentirao „projekt Dinaric“ u zimskom semestru u sklopu predavanja „Aspekti sigurnosti u ADV uvjetima“.
Na sljedećem sastanku ADV sekcije odlučeno je da taj event uvrstimo u naš godišnji kalendar sekcije i od onda više nije bilo povratka.
Uspjeli smo ugurati reli u naš financijski plan za ovu godinu tako da je to bio dodatan poticaj za sve avanturiste željne takvih izazova.
Na žalost, termin je morao biti pomaknut iz dobro znanih razloga, ali smo uspjeli u tom terminu odradili scouting, te vidjeli o čemu se tu radi i usput davali neke preporuke organizatorima.
Na kraju je bilo 7 prijavljenih iz kluba: 4 motora i 3 quada, no u zadnjem trenutku je jedan quadaš odustao pa smo na kraju nastupili u sastavu:
 
Quad:Vladimir Deči             (CA-NAM 650)
        Dragutin Buden Gec   (CA-NAM 650)
Motori: Zdravko Herenčić      (Honda CRF 250)
   Robert Hajdek            (KTM 690)
    Miran Kovaček          (Husky 701)
               Igor Klarić                 (BMW HP2 Enduro)
 
Kako je Perica rekao u jednom intervjuu za Večernji list „Dinaric rally nije za mamine sinove“ naša je ekipa krenula u ozbiljne pripreme. Prije svega nabavljene su nove gume za kamen. Ne znam da li je netko ikada krpao gumu na 40+ u kamenjaru, topla preporuka pokušati na svaki način to izbjeći.
Neki su stavljali „museve“, neki tubliss a ja nisam imao baš neki izbor za veliki motor pa sam uzeo UHD zračnice. Tlak nisam spuštao ispod 1.4 bara što se pokazalo dosta „đombavo“ na Dinari ali rizik je bio jednostavno prevelik.
Odrađeno je scouting i još nekoliko treninga na Sljemenu.
Posebnu pažnju posvetili smo navigaciji, jer je koncept natjecanja takav da se vozi po track-u koji se download-a kao GPX file dan prije relija. Preporuka organizatora je bila da se koristi Osmand za navigaciju, kojeg i mi koristimo na našim ADV izletima.

    

Trebalo je nabaviti i robustan nosač navigacije. Na kraju ništa nismo našli pa je svaki u svojoj režiji sklepao nešto možda ne lijepo ali funkcionalno, a neki su i nabavljali  novi mobitel sa jakom baterijom da može izdržati cijeli  dan bez punjenja (BV 9100 se pokazao odlična opcija). Pitate se možda zašto nismo koristili neki USB kabel pa spajali na akumulator?
Pa probalo se to više puta, ali uvijek te žice negdje zapnu ili se kontakti od vibracije raspadnu i onda kad ti najviše treba nemaš navigaciju. Ja sam kao back up uzeo i svoj Garmin ali se na kraju mobitel sa Osmandom pokazao kao puno bolja opcija.

  

Quadaši su se pouzdali u svoje „high tech“ Garmine što se  pokazalo kao velika greška (o tome nešto kasnije).
Lagano smo se počeli dogovarati oko prijevoza i odlučeno je da se ide sa dva auta sa po dva motora na priksama ali na kraju smo ipak išli sa kombijem u kojem smo strpali dva motora a dva na priksu. Quadaši su svoje quadove kao i na scoutingu stavljali na mali kamiončić.
Ponijeli smo i dosta alata, rezervne gume kao i jedan paviljon za  zaštitu od sunca ako ćemo morati više mehaničariti po motorima ali ga na kraju nismo koristili.

                                            

Smještaj smo već prije rezervirali u Kninu („Slatki snovi“ za preporuku, izvrsni domaćini, veliki parking i malo povučen sa glavne ceste).
Dolazak u četvrtak nešto prije 19 h, brzo u bivak pokupiti startne brojeve i opremiti motore i quadove sa naljepnicama i transponderima koji će nas cijelo vrijeme pratiti i omogućiti čak i live tracking za svakog takmičara. Ujedno se odmah detektira ako netko skrene sa tracka ili ga krati te automatski dobiva kaznene bodove.
U bivku nas je dočekao i naš Darko Tomić Tom koji je bio zadužen za akreditacije, tiskane materijale i slično. Organizator je zaista napravio impresivan stage, sam bivak i veliki
šator sa glavnom logistikom.
                                  
       


     
                Evo i spomenutog dvojca entuzijasta Bere i Perice bez kojih ovog eventa ne bi bilo.


             
            Bivak:


     
              

 


Nakon briefinga u 20h brzo smo se razišli jer se trebalo još raspremiti i pripremiti za sutrašnji prvi dan. Start je bio klizni od 8 do 8:30 i prvi dan je trebalo prevaliti nekih 240 km u roku od maksimalno 8 sati. Možda se to nekom čini puno vremena ali kada se zna da je na nekim dionicama prosječna brzina 20tak km na sat i da se treba koji puta i odmoriti i natočiti gorivo i pojesti nešto onda je tih 8 sati dosta na knap. Prvi dan su bila predviđena i tri specijalca od 20/30-tak kilometara koji su se vozili na vrijeme i tu je trebalo dati sve od sebe.
1.dan
Oni koji su ganjali rezultat i bili sa hard enduro motorima krenuli su naravno prvi, a pošto smo mi ipak realno znali da ih ne možemo pratiti, mudro smo pričekali da oni odu pa da mi u miru možemo ganjati svoj tempo. Ipak nakon prvog specijalca se je ispostavilo da nas Herina Hondica ne može pratiti (ipak je to mali dual sport motorić), nas troje je krenulo naprijed a Hera svojim tempom. Nešto prije „refreshing stage-a“ koje je bilo na pola puta pridružili su nam se i Quadovi te vozili sa nama jer se ispostavilo da ne mogu koristiti svoju high tech navigaciju a bez toga si izgubljen u vremenu i prostoru. Na pointu je Gec skužio da mu pušta jedna guma pa je morao do Udbine tražiti vulkanizera a nas trojica motora i Vlado Deči smo nastavili po track-u koji nas je vodio čudesnim krajolicima u visine. Tamo smo došli i do drugog specijalca koji je krenuo livadama, koje uopće nisu bile ravne. Digli smo se na visine do 1400 m, na jednom mjestu vrlo uskim puteljkom usječenim u brdo koji se meni činio nemogućim za proći Quadom jer su zapravo dva kotača morala biti konstantno u zraku. Zapravo prostora za grešku ili odustajanje nije bilo, ali Vlado je to hladnokrvno odradio. Nakon toga je došao i vrlo dugačak, naporni spust sa sipkim kamenjem pomiješanim sa gromadama, gudurama i vododerinama koji nas je uništio do kraja. Sva sreća nakon toga specijalca je bio lagani bijeli put koji nas je kanjonom Zrmanje vratio u bazu gdje je naš vjerni Darko ostavio i nešto sponzorske pive za nas.
Hvalu mu!!!


           

           

             


 
2.dan
Malo smo umorni ali voziti se mora. Buđenje u 6, doručak, slaganje sitnica na motorima i jurimo na start. Taman ulazimo a prva grupa već starta. Ovaj dan radimo kruga Promina, Svilaja, Dinara. Nešto kraći prvi specijalac no onda kasnije slijedi pakleni specijalac po Dinari. Quadaši i dalje imaju problema sa navigacijom pa krećemo od starta skupa. Haby je ujutro išao podešavati stražnju kočnicu ali očito je pretjerao jer već pri prvom usponu se kočnica dimi i curi ulje tako da ga moramo ostaviti da pričeka tehničku pomoć. Dečki su mu uspjeli organizirati čeljust sa nekog drugog motora tako da je on kasnije nastavio i pokušao nas stići. Na žalost taj dan još dva puta buši prednju gumu tako da nas nije uspio uloviti. Uz put nam se pridružuje i Željko na Yamahi koji isto ne može koristiti navigaciju pa je zahvalan da ga netko vodi po track-u. Prvi specijalac je kamenjar i sipina. Dogovor je da na specijalcima vozi svak za sebe ali opet quadaši se moraju nekome prikrpiti da ne skrenu sa track-a. Dosta je vruće, ipak svi ga savladavamo bez problema. Lagano spuštanje do Peručkog jezera i onda uspon na Dinaru. Sve je toplije. Uspon je gadan, kamene stepenice, sipina, gromade a sve u serpentinama. Ali već smo uhodani dolazimo do refreshmenta još u dobroj kondi. Kratki odmor, sendviči, punjenje camelbag-ova sa vodom i onda nam dolazi najteži, najduži, najzahtjevniji specijalac. Ovog puta je idem zadnji jer HP2 jednostavno zahtjeva nešto sporiji tempo po kamenitoj Dinari prema kojoj se Velebit čini kao park Maksimir. Uz put me prolaze još nizozemski Quadaši koji jednostavno lete preko stijena. Sve dobro završava bez padova i nakon toga specijalca laganini uz Peručko jezero do baze. Ništa prezahtjevno tako da bez problema pola sata prije limita ulazimo zajednički u cilj. U cilju vidimo da nismo loši. Miran je drugi, Hera prvi a ja četvrti u svojim klasama. Haby zbog tehničkih problema dolazi kasno.


                 

                  

                 


 

                 3.dan

                   


Prvobitno zamišljen kao laganini ali ipak na sinoćnjem briefingu je odlučeno da se vozi još jedan specijalac.
Šta možete kad se ljudi žele i natjecati, a neki vide šansu za poboljšanje plasmana. Track nas vodi prema dolinama Krke i Čikole pa nazad preko vjetrenjača u bazu. Ujedno najkraći track, ali i limit je spušten na 6 sati. Znači opet treba držati neki tempo a zna se da je treći dan uvijek krizni. 


                 

Ujutro sve upozoravam na to i molim za oprez. Krećemo opet skupa ali nas vrlo brzo Vlado mora napustiti radi problema sa gumom ( a lijepo sam ih pitao na scoutingu kako to quadovi rješavaju…). Nastavljamo bez njega i Here koji se odlučuje za svoj tempo dok mi moramo ganjati rezultat (pogotovo Miran jer mu je Austrijanac samo minutu iza). Bilo je nekoliko paklenih uspona sa tzv. „dječjim glavama“ gdje je trebalo odvesti u komadu jer zaustavljanje nije bila opcija nego u tom slučaju dolje pa iz početka. A usponu nikad kraja. Ali uspjeli smo jer ipak nam je svakim danom i tehnika bile sve bolja. Na slikici sa strane kako je to izgledalo no naravno to se ne može prikazati na slici koliko je teren zapravo bio zahtjevan. Bio je samo jedan specijalac od 10-tak kilometara ali dosta tehnički zahtjevan. Svi smo odvozili solidno te zadržali tako i svoje pozicije u plasmanu. I tako laganini uz malo jurnjave po vjetroparku došli smo unutar limita u cilj. Veselju nije bilo kraja jer smo završili ipak svi sa solidnim (a Miran i odličnim) rezultatom u svojim klasama, bez težih padova niti ozljeda što je i najvažnije.
 
Naš tim se je pokazao jako homogen i solidaran u trenucima kada je to trebalo i siguran sam da će nam svima ostati u lijepoj uspomeni, a vjerujem da ćemo se vidjeti i slijedeće godine, nadam se i u većem broju.


               

 
 
               Hvaka klubu i svima na podršci,
 
                 Igor Klarić,
 
                Voditelj ADV sekcije
 
 
 
 
 
 
 
P.S.
za naše članice informacija da je bilo i natjecateljki koje su nastupale u lakšim klasama osim influencerice Egle koja je bila sa velikom Yamahom. Sve su bile jako hrabre i odvažne na opisanim zahtjevnim trackovima.
Naravno da smo mi kao džentlmeni pomagali vozačicama ako su imale probleme na tracku sa tehnikom ili terenom…
 
 
 
                       Egle sa neizostavnim Gecom
 
                     (Gec, nadam se da bu te Verica još pustila
                  na koji reli….)
 
 
                  

 
                              
                   Iva i Ines
 
                 Ines je za 45 sekundi uzela prvo mjesto
                  Njemici Willmann


                  
 
                Iva je imala tehničkih problema treći dan
                   Pa je malo pokvarila svoj plasman.
 

                  Poljakinja Agnieszka je tek prije dva mjeseca
                    počela voziti enduro…
  
                   

 
                   Svim curama kapa dolje… 


                    Kompletnu galeriju s fotografijama pogledajte OVDJE
 
 
 
 
                  Rezultati:

                        


Prvenstvo Hrvatske i grada Zagreba u moto slalomu i moto rally-u 5.9.2020.

objavio 9. ruj 2020. 10:32 Petar Milic
5.9.2020. od 8 do 17 sati na parkingu robnih terminala Zagreb održalo se prvenstvo Hrvatske i prvenstvo grada Zagreba u moto slalomu i moto rally-u. Po prvi puta u povijesti ovaj događaj bio je organiziran od strane BMW moto kluba Zagreb.

2020. godina nadmašuje sama sebe nižući grozomorne situacije jednu za drugom, ali to nije spriječilo sportsku sekciju kluba da pod budnim okom svojeg uvijek spremnog voditelja Damira Orehovca održava treninge i nadograđuje sportske vještine vožnje motocikla. Jedini logičan slijed stvari bio je preuzeti i organizaciju samog prvenstva. Tu su sportskoj sekciji u pomoć  pritekli brojni članovi kluba svojim iskustvom, sponzorstvom, opremom, ali i zajedničkom željom da život napokon krene dalje normalnim tijekom. Ne novim normalnim. Samo normalnim. U ugodnoj atmosferi koju je od ranog jutra uz taktove dobre glazbe dodatno popravio miris roštilja i zvuk točenja piva, događaj je započeo prijavom sudionika i tehničkom inspekcijom njihovih vozila. Startni brojevi su podijeljeni, mjerni uređaji postavljeni, a natjecatelji spremni. Došlo je vrijeme za start Moto rally-a koji je nakon vožnje po prigorsko zagorskim bregima završio bodovanjem testa sporosti na poligonu. Pobjedu u klasi 1 uvjerljivo je odnio Marin Gros ml. Iz MCK Jaska. Za njim su slijedili Mario Koren iz MK Križevci i Ivan Karlo Pintar također iz MCK Jaska. Prva dva mjesta klase 2 pripala su Križevčanima Mihaelu Prožeku i Ljubomiru Korenu dok je treće mjesto čvrsto prigrlio Sanjin Puž iz MK Matulji racing.  

Nakon stanke za okrjepu i prijavu te tehničku inspekciju motocikala natjecateljica i natjecatelja koji su preskočili moto rally, oko 13:30 počelo je natjecanje u moto slalomu.  Ova disciplina se sastoji od dva ispita spretnosti i ispita brzine. Ponosno ističemo da su BMW moto klub Zagreb osim muških natjecatelja predstavljale i 4 žene. One su hrabro izvršile zadatak u mješovitoj konkurenciji i najavile ozbiljnu prijetnju muškoj populaciji u nadolazećim natjecanjima. Dečki su, za sad, ipak popunili prva mjesta u svim klasama. Tako su se na prijestolju klase 1-1, do 125ccm s mjenjačem, našli, od najboljeg nadalje: Mihael Prožek iz MK Križevci, Ivan Karlo Pintar iz MCK Jaska i Ljubomir Koren iz MK Križevci. U klasi 1-2, do 125ccm bez mjenjača, zadnji, a ujedno i drugi bio je Sanjin Puž iz MK Matulji racing, a  jedno mjesto iznad njega zauzeo je Mihael Prožek iz MK Križevci. Klasa 2-1, od 126ccm do 500ccm s mjenjačem, također je iznjedrila zanimljiv poredak. Na prvom mjestu, kao i na drugom, bio je Marin Gros. Na prvom mlađi, na drugom stariji. Oba su pehare odnijeli u MCK Jaska. Stvari su se malo zahuktale u klasi 2-2, od 126ccm do 500ccm bez mjenjača, gdje su prvo i treće mjesto zauzeli Križevčani Mario Koren odnosno Ljubomir Koren, a u sendvič između njih dvojice udobno se smjestio Sanjin Puž odnijevši srebro u Matulje. Na redu je klasa 3, od 501ccm do 750ccm, u kojoj je nastupila i voditeljica konferanse cijelog natjecanja Jasna Palić Picukarić iz BMW moto kluba Zagreb te zauzela čvrsto četvrto mjesto. Ispred nje, kao pravi kavaliri smjestili su se na trećem mjestu Marin Gros stariji, na drugom Marin Gros mlađi, a prvo mjesto zasluženo je pripalo Mariu Korenu. Ipak, čini se da većina sudionika na ovom natjecanju barata motociklima s više od 750ccm što je karakteristika klase 4. U ovoj klasi nastupile su čak tri žene zauzevši peto (Draženka Borak), šesto (Martina Milić) i sedmo mjesto (Otilia Varoščić). Sve tri su članice BMW moto kluba Zagreb. Doduše, svi natjecatelji ove klase pripadaju istom klubu, a prva četiri mjesta pripala su redom fenomenalnima Josipu Bajcu, Igoru Klariću, Tomislavu Vitkoviću i Darku Tukulju.

Na ovom natjecanju prisustvovala su ukupno 4 kluba, a prema rezultatima ostavrili su sljedeći plasman: prvo mjesto - MK Križevci, drugo mjesto, sa samo 10 bodova manje, pripalo je MCK Jaska, čvrsto treće mjesto zauzeo je organizator događaja – BMW moto klub Zagreb, a posljednju poziciju rezervirao je MK Matulji racing. Ovaj put prijavila su se samo dva tima i to Auto Koren tim koji je zauzeo prvo mjesto i Jaska Mladina tim na drugom mjestu.

Nakon podjele pehara i poklona sponzora Sencor, nastavilo se druženje uz odličan roštilj koji su nam cijeli dan vrijedno spravljali majstori kuhinje iz restorana Zlatni Dukat. Od ostalih sponzora moramo zahvaliti MTTN-u, Hommage produkciji, obrtu KBS media te svim članovima kluba koji su volontirali ne bi li se ovaj događaj održao na najvišem mogućem nivou. Posebna zahvala ide našim vrijednim sucima – Borisu Fakinu, Damiru Orehovcu, Zlatku Tothu i Zlatku Matasu.

 

Istina, ovo nam je kao klubu bila prva organizacija ovakvog događaja, a već znamo što želimo za sljedeću godinu. Želimo privući još više natjecatelja posebno iz redova kolega s kojima redovito treniramo kako bi konkurencija bila još jača. Želimo i još više žena u moto sportu. Želimo i više posjetitelja.. Puno toga mi želimo. Vrijeme je da počnemo na tome i raditi. Vjerujte mi, već smo krenuli. Vidimo se ubrzo!

 

BMW MOTO KLUB ZAGREB


Odabrane fotografije s natjecanja pogledajte OVDJE

Sve fotografije s natjecanja pogledajte OVDJE

Sve rezultate moto slaloma pogledajte OVDJE

Sve rezultate moto rally-a pogledajte OVDJE

 

 

Godišnji susret kluba - PLATAK 2020

objavio 31. kol 2020. 02:16 Petar Milic22. i 23. kolovoza 2020. naš klub je u organizaciji proširenog upravnog odbora i nekoliko volontera organizirao godišnji klupski susret koji je bio idealan poligon i za održavanje redovite skupštine kluba. Ove godine našli smo se na Platku u planinarskom domu Veliki Platak. Prekrasna primorsko goranska klima, zavojite ceste i svježi zrak dali su nam podstrek za odlično organiziranu zajedničku vožnju pod dirigentskom palicom našeg putnika godine Zvonka Jurića. S kolonom od preko 40 motora proveo nas je putevima uz samu granicu sa Slovenijom gdje smo uživali u neotkrivenim ljepotama šuma, cesta i još ljepše rijeke Kupe! Za neke totalno otkriće, za neke utvrđivanje gradiva. Nakon vožnje koja je završila u sekundu kako je Zvonko planirao, započelo je druženje, fina večera uslužena od super ljubaznog osoblja, ludi ples plesne sekcije kluba te tulumi po sobama. Maturalac reklo bi se. Orni i odmorni, sljedeće jutro smo nakon doručka održali skupštinu kluba na kojoj su izložena i prihvaćena sva izvješća te su se iznosili planovi za budućnost najvećeg moto kluba u Hrvatskoj - BMW moto kluba Zagreb. Po završetku skupštine, svak je pošao svojim putem prema objedu ribljeg ili mesnog okusa, a poneki su se čak, na opće čuđenje, zaputili i kućama. Sve u svemu jedan prekrasan godišnji susret na kojem smo se još više zbližili i bolje upoznali. Nek ih je još puno!

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE

1-10 of 228