BKH Rally 2015.

Post date: Jun 17, 2015 9:53:26 AM

tekst i fotografije: Marijan Gluhak

------------------

Od 23. – 24. 05. 2015. godine održao se je 17. BMW rally. Organizator je bio BMW klub Hrvatska (Mario Buljan) a cilj je bilo OPG Čardaklije, Vrtoče, BiH.

Nas nekoliko iz BMW MK Zagreb također je učestvovalo: Boris i Ksenija, Boris i Martina, Dubravko, Davor i Marijan Gluhak. Mislim da je bilo još nekoliko prijava ali zbog lošeg vremena je bilo i nekoliko odustajanja u posljednji čas.

Ipak, vrijeme i nije bilo preloše. Malo smo pokisli na polasku iz Zagreba, nekoliko kapi do odredišta i malo prijetnje kišom na povratku. Sve u svemu, moglo se izdržati. Zagrebačka ekipa sastojala se je od 10 sudionika na sa 7 motora. Na odlasku smo svratili do Rastoka kod Slunja a zatim smo se još jednom odmorili u gostionici „Mlin“ na Uni poslije Bihaća. Na samom ulasku u Čardaklije sreli smo se sa ekipom BMW kluba Split i tako zajedno ušli u cilj – OPG Čardaklije.

Mjesto održavanja je bilo dobro izabrano. Nikome nije bilo ni preblizu ni predaleko. Smještaj je bio dobar, hrana odlična a i zanimacija na mjestu događanja je bila odlična. Nakon kratkog osvježenja i smještaja provozali smo se okolicom EKO TAXIJEM na jednu konjsku snagu. Probali smo i jahati na pravom, živom konju. Meni se više dopada jahanje na „čeličnom konju“ a to će mi i Saša Zimmerman potvrditi ali najbolji kauboji odnosno kaubojke su bile Martina i Silva.

Nakon ovih slobodnih aktivnosti bila je večera i nešto novo na BMW rallyju: proglašenje rezultata.

Predsjednik BKH je obznanio da je sudjelovalo:

27 sudionika /17 iz Splita, 10 iz Zagreba/

- 9 žena

- 18 muškaraca

- 2 automobila

- 13 motocikala,

odnosno da je prevaljeno cca 5316 KM u dolasku ( i vjerovatno toliko isto u odlasku ) što znači sve ukupno cca 11000 prijeđenih kilometara.

Nakon objave rezultata zabava je potrajala do duboko u noć. Moram istaknuti vrlo dobar tročlani bend koji je pridonio odličnom raspoloženju.

Sljedeće jutro našli smo se na bogatom doručku. Nakon toga nastala je mala nedoumica što dalje. Odlučeno je da se tu službeno prekida ovogodišnji rally tako da se je krenulo kući u manjim ili većim grupama. Mi iz našeg kluba bez Davora koji je sam krenuo prema Rovinju ali sa Sašom Zimmermannom posjetili smo ex YU vojni aerodrom Željava a zatim smo krenuli prema Zagrebu.

Pogledajte GALERIJU FOTOGRAFIJA→