ENDURO PARK HECHLINGEN - Off The Road Again

Post date: Aug 31, 2020 8:54:7 AM

S obzirom na činjenicu da velik broj motora u našem klubu nosi nazive ADVENTURE, nekako je logično da se godišnje jedanput posjeti ENDURO PARK HECHLINGEN, službena BMW off road škola. Kako naši iskusni offroadaši više ne odlaze na treninge u Hechlingen (prije dosta godina gosp. Igor Klarić je vrlo često vodio naše članove u Hechlingen), morala se stvoriti nova kritična masa zainteresiranih za stjecanje novih iskustava. Nakon oduševljenja s kojim smo 2019. otišli iz Hechlingena, već u zimi se okupila nova ekipa i izvršena je rezervacija termina. Koliku smo sreću imali uslijed nastale situacije s Corona virusom, govori činjenica da su se granice s Austrijom i Njemačkom otvorile na dan našeg putovanja, te da smo bili prva grupa koja je odradila trening u Hechlingenu poslije zatvaranja.

Ove godine, u početnoj grupi treninga sudjelovali su Zvonko Jurić, Jasna Lokmić i Otilija Varošić. Iskustva u naprednoj grupi skupljali su Marijan Lokmić, Zdravko Herenčić, Darko Tomić, Darko Delić i Draženka Borak.

Kako opisati trening u Hechlingenu? I ako niste nešto posebno zainteresirani za off road vožnju, trening u ovog školi donosi tolike benefite za svakodnevnu upotrebu motora, da bih isti toplo preporučila svakom tko vozi motor, a naročito ima li oznaku GS! Osnove upravljanja motorom, baratanje motorom pri malim brzinama, osvješćivanje položaja našeg tijela, utjecaj našeg položaja na motor… Staze s kamenom, uzbrdo i nizbrdo, s malim i velikim nagibima, vode, potoci, pijesak, batuda…sve moguće i nemoguće s čim se možete sresti na putu! Trening je naporan, zahtjeva dobru kondiciju, nadasve dobru opremu. Za motore ne treba brinuti, jer vozi se na njihovim motorima, pa je nekako lakše isprobavati granice i nemoguće stvari, kao i srušiti motor u tim pokušajima.

Puno adrenalina, novih iskustava, smijeha i zezancije…jedva čekam da se vratim u Hechlingen!

Galeriju s fotkama pogledajte OVDJE

Draženka Borak