Benduro 28.-29.5.2016.

Post date: May 30, 2016 9:49:45 AM

Naši članovi Igor Klarić i Miran Kovaček sudjelovali su na adventure enduro događaju Benduro 2016.

Uživajte u izvještaju by Miran Kovaček

Eto par riječi sa Bendura iz Livna. Krenuli smo na Tjelovo ujutro ,Igor , Luka , Mislav i ja ( HP2 , KTM950 , 650xchallenge , 1200GS ).Cilj je bio doći do Livna sa što manje asfalta .Nakon dvjestotinjak takvih kilometara Igor i ja nastavljamo asfaltom uz manje dionice makadama.Stižemo taman na večeru .

Petak je vožnja po slobodnom izboru , odabiremo trasu Bendura2 koji se vozio 2012. Današnja grupa je Igor , Luka ( ne onaj s početka priče ) , Dario i ja (HP2,Transalp , YamahaXT , 1200GS )

Trasa je duga cca 180km za što treba cijeli dan dinamične vožnje . Uživamo u ljepotama Kamešnice , Dinare , Velikog Šatora.Povratak navečer opet taman na večeru.

Svanula je subota sunčana kao i dva prethodna dana.Odluka je pala na hard track , ekipa ista kao i jučer na B2.Trasa duga cca 220km radi krug po visoravni oko Livna , a zatim kreće u planine , prolazi podno Cincara , penje se na Vitorog i prelazi bezbroj visoravni.U povratku malo šlepanja Yamahe .Povratak noću na genijalni gulaš naših domaćina.

Nedjelja povratak preko Bosne , Republike Srpske , neplaniranim i planiranim makadamima i asfaltom.Zagreb nas dočekuje pljuskom nakon četiri sunčana dana.

Svaka pohvala domaćinima/organizatorima koji su napravili predobar track , organizirali doručke i večere te ponudili ugodan smještaj.

Na ovakvom putu uz mentora/vođu puta Igora i suputnike Luku, Luku , Mislava i Daria ovo moto planinarenje je prvoklasni doživljaj za svakoga tko voli prirodu , motore , avanturu.

Link na spotić B6 by Miran

https://youtu.be/ec28_z7-4kQ