Donacija BMW Moto kluba Zagreb Moto klubu Cvelf iz Gunje

Post date: Jun 06, 2014 10:3:49 AM

Tekst i foto: Boris Rukavina

Potaknuti nedavnim katastrofalnim poplavama na istoku Hrvatske, članovi BMW Moto kluba Zagreb organizirali su prikupljanje pomoći poplavljenim područjima. Odlučeno je da se sakupljena pomoć uruči kolegama motoristima iz Moto kluba Cvelf iz Gunje, jednog od mjesta koje je najviše nastradalo.

Petog lipnja 2014 članovi BMW Moto kluba Zagreb, Darko Delić, Željko Libjak i Boris Rukavina u Županji su se susreli s predsjednikom Moto kluba Cvelf Krunoslavom Nikolićem i potpredsjednikom Krunom Lovrićem te im tom prilikom uručili novčani prilog koji su članovi BMW Moto kluba Zagreb prikupili u tu svrhu. Osim financijske pomoći, članovima Moto kluba Cvelf predano je i nešto motorističke opreme koju su također donirali članovi BMW Moto kluba Zagreb.

Nakon dobivanja dozvola za posjet Gunji, naše članove je gospodin Krunoslav proveo kroz Gunju kako bi se i sami uvjerili u razmjere katastrofe koja je zadesila sve stanovnike tog kraja. Voda se polako povlači i iza sebe ostavlja uništene kuće, garaže, radionice. Javne službe nastoje sanirati štetu, ali život je još uvijek daleko od normalnog. Na sve strane su hrpe smeća, uništenih stvari, automobila, srušenih kuća, a u blizini zaostalih ustajalih voda sveprisutan težak zadah postaje nesnosan smrad koji štipa za oči i para pluća. Od smrada su možda gori jedino komarci koji su se razmnožili u nevjerojatnom broju i agresivni su preko cijelog dana.

Osim gubitka vlastitog doma, gospodina Krunoslava je teško pogodilo i uništenje klupskih prostorija Moto kluba Cvelf, u čijem je uređivanju sudjelovao s ostalim članovima svog kluba.

Članovi BMW Moto kluba Zagreb će i dalje nastojati pomagati moto klubu Cvelf sa moto opremom, alatom i ostalim stvarima koje trebaju svakom motoristu.

U nastavku par fotografija, a cijelu galeriju pogledajte OVDJE→

Darko, Kruno, Željko, Krunoslav i Boris s jednim od dva spašena prsluka MK Cvelf

Klupske prostorije MK Cvelf

Radionica gospodina Krunoslava

Detalj iz Gunje

Dalje samo s čamcem i gas maskom