ISTRA 8. i 9.5.2021.

Post date: Jul 06, 2021 3:41:56 PM

I tako se u subotu ujutro skupila neustrašiva grupica veselih motoristica i motorista na prvoj BP na autoputu za Rijeku i maglovito, hladno jutro. Nakon zagrijavanja kavama, čajevima i toplim kiflicama, dostavljenim plavim Danijelinim i Askovim GT-om, California je krenula prva, predvodeći kolonu. Uz prve zrake Sunca koje su se probijale kroz oblake, skrenuli smo na Bosiljevu te uživali u vožnji i laganom porastu temperature sve do Delnica. Tamo su nas čekali vrijedni članovi Marijan, koji je došao iz Dramlja, i Mario, kojem za dobro društvo nije bio problem zaletiti se iz Splita, a i poznati kolač od borovnica koji je ovaj put zapravo bio od šumskog voća.

Nakon razgovora i kolača krenulo se starim cestom prema Plominu. Malo prije skretanja u unutrašnjost Istre stali smo na vidikovcu kako bi uživali u pogledu na Cres, a još više u jaaako finoj orehnjači i kolaču sa sirom koje je za gladne putnike umjesila i ispekla Nena.

Uslijedila je kratka vožnja do Pule gdje smo uz malo adventure, makadamskog adrenalina uspješno pronašli hotel te se nakon rakije i pive udobno smjestili.

Ubrzo smo dočekali neslužbenog vodiča, Marinu, rođenu puležanku, te smo pješke krenuli do 10ak minuta udaljenog centra. Nakon estetskog ocjenjivanja nedavno postavljenog kipa Mate Parlova, nasuprot njegovog kafića, prošavši kroz Zlatna Vrata zaputili smo se do Foruma. Zaželjevši se alpinizma odlučili smo se popeti do tvrđave Kaštel. Tu je, na našu veliku žalost, skrivena rupa ozljedila našu dragu Nenu. Ona je uz dva opasna bodyguarda odlučila pričekati nas u restoranu dok se ostatak na brzinu otputio do Arene. Tu su se u obilasku iste naša dva najmanje mlada člana, Zvonko i Silvio, prisjetili gladijatorskih mladih dana.

Žeđ je postala prejaka te je odlučeno da se otputimo u restoran gdje smo nastavili veselo druženje sa preostalim članovima i ozlijeđenom nam Nenom. Nakon fine večere pojele su se gigantske palačinke te nam je svima pasala lagana šetnja do hotela. Osim Neni naravno, koju smo probali zabavljati koliko smo mogli. U hotelu smo popili piće prije spavanca te smo se konačno, oko ponoći, razišli.

Slijedeće jutro, nakon bogatog doručka, oprostili smo se s Nenom i Darkom, koji su otišli za Zagreb. U prijevozu su im pomogli naši dragi članovi Boro i Vlasta koji su se pukim slučajem našli na odmoru u Istri.

Krenuli smo prema Fažani kako bi se ukrcali na brodić za Brijune. Tamo smo uživali u nestvarnoj ljepoti otočja, kao i egzotičnih životinja od kojih nas se najviše dojmila Lanka, preslatka slonica, dugogodišnji stanovnik Brijuna. Jedan galeb se odlučio okušati u bombardiranju iz niskog leta i prilično je točno pogodio Marijana i Silvia, srećom bez većih posljedica. Za sjećanje na taj podmukli galebovski čin, ta dva člana će imati podsjetnik u obliku svijetlih mrlja na crnim Underground majicama.

S obzirom da je prošlo skoro 5 sati od doručka, zaputili smo se u konobu Klarići na granici Vodnjana i Šentvinčenata. Nakon finog istarskog pršuta i sira u ulju uživali smo u tjestenini na razne načine u umaku od boškarina. Kratki odmor u sjeni velikog drva nekih od članova ubrzo je prekinut zbog odlaska prema Rijeci i Zagrebu. U Rijeci je Marijan skrenuo za Dramalj, a nakon Ravne Gore Mario za Split.

Svi smo sretni i veseli stigli na svoje destinacije.

Do iduće Istre! 😊

Fotogaleriju pogledajte OVDJE