z brega na breg, pa nazaj

Tekst i fotografije: Krešimir Ćosić

Nakon ove (pre)duge stanke u kojoj je PMS (parkirani motor sindrom) došao do točke gdje smo već počeli „režati“ jedni na druge 😊, napokon je došlo vrijeme vožnji.

Za 16.04. je dogovorena jedna lagana touring vožnja po našem prekrasnom Zagorju. Kako je početak sezone, naglasak na ovu vožnju je bilo prvenstveno druženje i nije predviđena neku veća kilometraža.

Sastali smo se na BP Tifon i krenuli put Zagorja predvođeni Marijanom Strugarom koji vozi po meni najatraktivniji motor iz naše male grupe. Prva stanica nam je bio posjet Party avionu koji se nalazi u Strmecu Stubičkom gdje nas je g.Robert Sedlar dočekao i ispričao nam o svom realiziranom snu/projektu. Za one koji ne znaju, u dvorištu u Strmecu Stubičkom, Robert je dopremio umirovljeni putnički avion Fokker-100 koji je otkupio od Zračne luke Osijek, a potom ga dopremio u Zagorje. Isti je sastavio i u njemu napravio prostor koji iznajmljuje za dječje rođendane, momačke i djevojačke zabave, tulume i razne evente.

Nakon što smo popili piće dobrodošlice, krenuli smo prema Gornjoj Stubici gdje smo popili kavicu kod Gupčeve lipu. Kako je pripremanje svih vrsta kava bila svojevrsni izazov (espresso, macchiato, s dvije kapi mlijeka, bijela, cappuccino, Irska… (na jednom caffe aparatu) 😊) za konobaricu koja je radila sama uzelo dosta vremena, napravili smo brzu fotku kraj spomenika Rudolfu Perešinu i ubrzali prema Krapini

Naš kandidat za članstvo g.Bauer nam je dogovorio grupni popust u Muzej krapinskih neandertalaca gdje smo imali vođeno vodstvo po ovom interesantnom muzeju.

Zbog zaglušujućih zvukova iz naših želudaca, preskočili smo posjet Dvoru Veliki Tabor i krenuli prema Spomeniku hrvatskoj himni i nakon toga smo objedovali u Villi Zelenjak domaće specijalitete (Zagorska juha je bila baš baš super)

Nakon ručka smo još popili kavu blizu Starog sela (inicijalno je u planu bio posjet Titovoj vili, međutim trenutno je restauriraju i nismo je mogli posjetiti) i krenuli uz rijeku Sutlu prema Zagrebu gdje je dio ekipe završio ovo devetosatno druženje u BBF-u.


Sve fotografije (i video kreše kako svira Himnu) možete pogledati na - LINK